TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Słownik turystyki, hotelarstwa i gastronomii dla profesjonalistów angielsko-polski i polsko-angielski autor: Kienzler Iwona
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
  • 0,00 zł
  • 9,50 zł
  • 12,50 zł
  • 0,00 zł
  • 9,90 zł
  • 11,00 zł
  • 0,00 zł
  • 6,90
  • 9,90

Słownik turystyki, hotelarstwa i gastronomii dla profesjonalistów angielsko-polski i polsko-angielski

Wersja papierowa
Wydawnictwo: ODDK
ISBN: 978-83-7804-076-7
Format: 17.0x24.0cm
Liczba stron: 1084
Oprawa: Twarda
Wydanie: 2013 r.
Język: polski, angielski

Dostępność: dostępny (Uwaga: Niski stan magazynowy)
157,50 zł 148,00 zł

Jedyny na rynku profesjonalny słownik (ok. 40 tysięcy haseł) zawiera hasła związane zarówno z turystyką, hotelarstwem, obsługą ruchu turystycznego, ale także prawem administracyjnym, cywilnym i karnym oraz ubezpieczeniami.
Zawiera także podstawowe pojęcia z zakresu medycyny czy ratownictwa medycznego, przydatne w przypadku udzielania pierwszej pomocy turystom i gościom hotelowym.

Z myślą o przewodnikach, pilotach wycieczek oraz rezydentach biur podróży, w słowniku zamieszczono także pojęcia z architektury, sztuk pięknych, zoologii, botaniki, geografii, historii powszechnej, historii sztuki.

W słowniku zawarte zostały również francuskie nazwy stanowisk w gastronomii, funkcjonujące w brzmieniu francuskim na całym świecie, a zwłaszcza w hotelach i restauracjach wysokiej klasy. W nawiasach podano opis stanowiska, zarówno w wersji angielskiej, jak i w wersji polskiej.

Suplement zawiera wykaz:

skrótów angielskich i polskich stosowanych w terminologii hotelarskiej, turystycznej i gastronomicznej,
nazw krajów, ich mieszkańców oraz walut,

a także:

spis kodów portów lotniczych,
przykładowe oferty hotelowe zamieszczane na stronach internetowych obiektów,
spis terminów gastronomicznych zawierający nazwy artykułów spożywczych, napojów alkoholowych i bezalkoholowych, przypraw, potraw oraz sposobów ich przygotowania. Gastronomia i catering są bowiem bardzo ważnymi zagadnieniami w obsłudze turystów.


POLECAMY menedżerom hoteli i obiektów turystycznych, kierownikom i pracownikom biur podróży, ale także studentom hotelarstwa i turystyki, pracownikom branży gastronomicznej, osobom zajmującym się cateringiem, polskim pracownikom zatrudnionym w zagranicznych obiektach hotelowych i gastronomicznych, jak również pracownikom działów finansowo-księgowych.

Publikacja może być także doskonałą pomocą dla turystów z Polski wyruszającym w podróż zagraniczną, jak również dla turystów anglojęzycznych odwiedzających nasz kraj.

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa EXLIBRIS akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier